Canossa | lex.dk – Den Store Danske

Canossa, bjerglokalitet i regionen Emilia-Romagna i Norditalien. Her lå i 1000-t. grevinde Mathilde af Toscanas store borg (i dag kun en ruin), hvori en af de mest dramatiske hændelser i europæisk middelalder fandt sted. Under Investiturstriden mellem den tyske kong, den senere tysk-romerske kejser Henrik 4. og pave Gregor 7. gik Henrik 4. i januar 1077 bodsgang op til borgen, hvor paven var Mathildes gæst, for at blive løst af den bandlysning, som paven året før havde udstedt over ham.
— Read on denstoredanske.lex.dk/Canossa

Published by

JANESDANMARK

Designer based on Stencils Danish Seven Gothic Waves. Handpainted Wallpaper & Color D e c o r : Interior Design : RRindretning med Erindring Stencils SALE to professionals in Architecture D e s i g n for Textiles Fabrics Glass Metal and surfaces

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s